Dajmrutor

, övrigt, lite blandat / Permalink / 1
3 ägg
3 dl socker
150 g smör
4,5 dl mjöl
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1,5 dl mjölk

Glasyr:
150 g smör
2 dl florsocker
2 äggulor
1 msk vaniljsocker
2 dubbla dajm

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda alla torra ingredienser.
Rör ner smör/mjölk växelvis med dom torra ingredienserna i äggsmeten.
Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda kakan 15 min på 225 grader. Låt kallna.
Smält smöret till glasyren och rör ner florsocker och vaniljsocker. Ta kastrullen från värmen och rör ner en äggula i taget. Bred glasyren ovanpå kakan.
Hacka dajmen och strö över. Ställ kakan kall så glasyren stelnar.
Skär sedan i rutor.


#1 - - Katarina:

Dajm är gott i bakverk och de här rutorna ser mumsiga ut!

Till top