Potatistårta

potatis / Permalink / 1
700 g kokt potatis                                ca 6 pers
400 g philadelphiaost
3 ägg
2,5 dl creme fraiche (ej lätt)
4 msk färsk riven pepparrot
300 g riven lagrad ost
3 msk kapris
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Garnering:
200 g philadelphiaost
1/2 dl mycket finhackad dill
coctailtomater
ev stora kapris


Smörj en rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Skiva den kokta potatisen.
Mixa ph-ost, ägg och creme fraiche. Rör ner pepparrot, ost
och kapris.
Varva potatis med oströran i formen. Salta och peppra mellan varven.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min i 175 grader.
Låt tårtan kalllna.
Rör samman ph-ost och dill. Spritsa, eller klicka ut rosor på den
kalla tårtan och garnera med tomatklyftor och ev stora kapris.
Är jättegod på buffé eller till grillat.





#1 - - Sanna ;D:

Vad spännande rätt! :D

Till top