Portvinsgryta

oxkött / Permalink / 1
Denna goda gryta gjorde Rebecca till middag i söndags!                           4 pers

700 g oxgrytbitar   (orginalreceptet ska vara älg)
3 dl portvin, eller rödvin
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
2 msk krossade enbär
1 tsk torkad timjan

Lägg alla ingredienser i en plastpåse minst 1 dygn.

Tag upp grytbitarna ur marinaden och bryn runtom.
Spara marinaden)
Slå över marinaden och tillsätt:
3 dl köttbuljong
Låt puttra under lock tills köttet är mört ca 1,5 timme.
Tillsätt
300 g kantareller som fräst i lite smör först
100 g kvibille ädelost
1 msk kinesisk soja
2 msk svart eller röd vinbärsgelé
Red av med Maizena ljus redning och smaka av med
salt och peppar.
Servera med ugnsrostad potatis och morötter plus en
klick gelé.

#1 - - Klara:

Ser jättegott ut!

Till top