Philadelphiabullar
4 dl mjölk
50 g jäst
1 krm salt
1dl socker
1 ägg
ca 14 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g smör Rör ihop smör,ost och florsocker
200 g philadelphiaost
3 dl florsocker
Pensling:
1 ägg
strösocker
Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37 grader.
Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt salt, socker, ägg,
och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt
jäsa under bakduk i 30 min. Dela degen i ca 40 delar
och rulla ut runda bullar. Platta till dom och lägg en
klick kräm på varje, nyp ihop och forma till en bulle
igen. Lägg på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa
30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över
pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 min i
250 grader. Låt kallna på galler under bakduk.
Går bra att frysa.