Filégryta

fläskfilé / Permalink / 0
600 g fläskfilé                            4pers
1 pkt bacon
2 rödlökar
1 b creme fraiche
3 dl vispgrädde
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
3-4 msk japansk soja
2 tsk tomatpuré
1,5 tsk sambal oelek
salt, svartpeppar
maizena redning

Putsa och strimla fläskfilén. Stek den lite smör. Lägg över i en gryta.
Strimla baconet och finhacka löken. Fräs i stekpanna så det får lite färg.
Lägg i grytan tillsammans med filén.Rör ner creme fraiche, grädde,
buljong, vatten, soja, tomatpuré och sambal oelek. Låt puttra 5-10 min
på svag värme. Red med maizena och smaka av med salt och peppar.
Jag serverade med färsk tagiatelle och sallad, men även gott med ris
eller ugnsstekta potatis.




Till top