Maräng och citrontårta

tårtor, bakelser / Permalink / 0
4 äggvitor       OBS! man behöver 2 bottnar till tårtan-receptet är på 1 st botten.
2 dl socker
3 dl puffat ris

FYLLNING
4 äggulor
1 dl socker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
saft av 1 citron
75 g smör

GARNERING:
3 dl vispgrädde, vispad
hallon el jordgubbar
riven choklad


Vispa vitorna till halvhårt skum. Tillsätt socker och vispa tills det blir hårt skum.
Vänd ner puffat ris.
Bred ut smeten på smort bakplåtspapper i en springform med avtagbar kant.
Grädda mitt i ugnen på 125 grader i 1 timme och 20 min.
Låt svalna innan den vänds upp och ner och pappret dras av.

Lägg alla ingredienser till fyllningen i en kastrull utom smöret.
Vispa tills den tjocknar, viktigt att den bara sjuder- ej kokar!
Ta från värmen och rör ner smöret. Låt kallna.

Lägg krämen ovanpå den ena bottnen och lägg sen den andre ovanpå.
Bred på grädden och garnera med hallon eller jordgubbar och riv över
choklad. Servera!




Till top