Ost o baconfylld köttfärslimpa

färsrätter / Permalink / 0
800 g fläsk el blandfärs
1 dl mjölk
1 dl havregryn
1 ägg
1 finhackad gul lök
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

1 pkt bacon
ost

Blanda mjölk, havregryn och ägg. Låt stå och svälla en stund.
Rör ner färs, lök, salt och peppar.
Lägg en bit plastfolie på diskbänken. Bred ut färsen på plasten.
Lägg baconskivor och ostskivor ovanpå.



Rulla ihop. med hjälp av plastfolien, och lägg i en ugnsform. Strö över
skorpsmulor och paprikakrydda. Sätt in i 175 grader ca 1 timme.
Lägg ett bakplåtspapper över om den ser ut att bli för mörk.
Servera med kokt potatis, brun sås (jag brukar ha sparad i frysen från
tex när man haft stek, tycker själv inte såsen blir så god på den skyn
som blir på köttfärslimpa) och grönsaker.
På bilden har jag ugnstekt  potatis/morötter och brysselkål som jag först kokt
och sen stekt på järnet i lite smör.
 
 
Till top