Rimbobullar

kakor / Permalink / 1
25 g jäst                                      ca 28 st
2 dl kall mjölk
200 g rumsvarmt smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
ca 6 dl vetemjöl

Fyllning:

75 g smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker

Garnering:

uppvispat ägg
1 dl florsocker
1 msk vatten
1 droppe röd karamellfärg

Smula ner jästen i en degbunke och häll på mjölken.Rör tills jästen lösts upp.
Klicka ner små bitar av smöret tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl.
Arbeta samman till en smidig deg. Kavla ut till en stor kaka på 40 x 40 cm
på lätt mjölat bakbord. Skär ut fyrkanter på 8 x 8 cm.
Rör samman ingredienserna till fyllningen och lägg en klick på varje fyrkant.
Vik upp allla 4 hörnen över fyllningen. Lägg bullarna i aluniniumformar på en plåt.
Låt jäsa 2 timmar under bakduk. Pensla med ägg och grädda bullarna i 250 grader
ca 6-8 min. Låt svalna under bakduk.  Rör ut vatten och karamellfärg i florsockret
och glasera dom kalla bullarna med. Ska dom frysas. vänta med glaseringen.

#1 - - Susie i köket:

De där bullarna ser vansinnigt goda ut...

Till top