Siciliansk pastagratäng

pastarätter / Permalink / 0
4 portioner pasta typ penne
1 stor aubergine
2 b hela tomater
1-2 vitlöksklyftor
1 knippa persilja
riven ost
1 tsk torkad basilika
ca 4 msk olivolja
salt
malen svartpeppar

Skär auberginen i ca en halv centimeter tjocka skivor. Lägg dom på ett bakplåtspapper
och strö över salt. Lägg ett bakpapper till ovapå och lägg på en plåt som tyngd.
Låt ligga en timme.
Koka pastan.
Hacka tomaterna grovt, spara spadet. Hacka persiljan. Skala och skiva vitlöken tunnt.
Hetta upp ca 2 msk olivolja och fräs vitlöken däri någon minut.
Lägg i tomater+ spad, persilja, basilika, peppar och salt. Låt puttra på medelvärme
utan lock ca 6-7 min.
Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna och stek aubergineskivorna i 2 min på varje sida.
Lägg skivorna på hushållspapper att rinna av.
Varva pasta, aubergine och ost i en smord ugnsform. Bre tomatröran över och strö över
riven ost. Gratinera i 200 grader i ca 20 min.
Servera med sallad och en en bit bröd.



Till top