Biscotti, italienska mandelskorpor

kakor / Permalink / 1
150 g hel mandel                             ca 35 st
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
rivet skal av en citron
1 droppe bittermandelolja
1 krm salt
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Rosta mandeln i torr het stekpanna och hacka den sen grovt.
Dela gulan och vitan i varsin skål.
Rör äggula, socker, vaniljsocker, citronskal, bittermandelolja
och salt. Blanda mjöl, bakpulver och mandel och rör ner.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i den andra smeten.
Forma 2-3 längder och lägg på bakpappersklädd plåt och
grädda i 35 min i 175 grader. Låt svalna något och skär sen i sneda
bitar och sätt in i ugnen igen i 120 grader ca 25 min. Skorporna ska bli torra.
Låt svalna och förvara i tät burk.

#1 - - Susie i köket:

Så goda de ser ut!

Till top