Rabarber och mandelkaka

kakor / Permalink / 1
3-4 rabarberstjälkar
3 ägg
3 dl socker
150 g smör
1,5 dl malda mandlar
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
 1 dl grädde

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna.
Skiva rabarberna tunnt. Smörj och bröa en rund form,
24 cm i diameter. Vispa ägg och socker poröst. Blanda
den malda mandeln, mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
Tillsätt mjölblandningen,smör och grädde i äggvispet.
Blanda ner rabarberna och rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i ca 50 min.
Låt kakan kallna. Sikta över florsocker vid servering.
Går bra att frysa, men vänta då med att sikta över
florsockret till den ska ätas.



#1 - - Susie i köket:

Oj, så gott det ser ut! Dags att gå ut och plocka mer rabarber!=)

Till top