Rabarber och mandelkaka
3 ägg
3 dl socker
150 g smör
1,5 dl malda mandlar
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 dl grädde
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna.
Skiva rabarberna tunnt. Smörj och bröa en rund form,
24 cm i diameter. Vispa ägg och socker poröst. Blanda
den malda mandeln, mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
Tillsätt mjölblandningen,smör och grädde i äggvispet.
Blanda ner rabarberna och rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i ca 50 min.
Låt kakan kallna. Sikta över florsocker vid servering.
Går bra att frysa, men vänta då med att sikta över
florsockret till den ska ätas.
Oj, så gott det ser ut! Dags att gå ut och plocka mer rabarber!=)