Laxtårta

Förrätter / Permalink / 1
200 g kavring
75 g smält smör

Kör kavringen i matberedaren, och tillsätt smöret.
Tryck ut i en form med avtagbar botten.

FYLLNING;
250 g rökt lax
1 finhackad röd lök
2,5 dl vispad mellangrädde
1 b kesella
1 b lätt creme fraiche
5 gelantinblad
2 msk pressad citron
1 krm peppar
1/2 tsk salt

Lägg gelantinbladen i blöt i ca 5 min.
Skär laxen i mindre bitar och blanda
med övriga ingredienser. Smält
gelantinet på svag värme. Rör ner
i laxröran  och blanda väl.
Häll röran ovanpå brödet. Låt stå svalt
ca 4 timmar. Går bra att göra dagen innan
man ska äta den. Garnera med röd stenbitsrom,
dill och citron.
God både som förrätt, ensamrätt med lite sallad,
buffén eller påskbordet.

 


Till top