Citronsill
4-6 urvattnade salta sillfileér
2 rödlökar
1 purjolök
1/2 dl frusen dill
Lag:
saft av 3 citroner
2 dl vatten
2 1/4 dl socker
10 hela kryddpepparkorn
10 hela vitpepparkorn
1 lagerblad.
Koka ihop alla ingredienser till lagen.
Låt kallna.
Skär sillen i ca 1 cm tjocka bitar.
Varva sill, lök och dill i en burk.
Häll på lagen och låt stå 2 dygn i kyl
innan den ska ätas.
2 rödlökar
1 purjolök
1/2 dl frusen dill
Lag:
saft av 3 citroner
2 dl vatten
2 1/4 dl socker
10 hela kryddpepparkorn
10 hela vitpepparkorn
1 lagerblad.
Koka ihop alla ingredienser till lagen.
Låt kallna.
Skär sillen i ca 1 cm tjocka bitar.
Varva sill, lök och dill i en burk.
Häll på lagen och låt stå 2 dygn i kyl
innan den ska ätas.