Romsill
500 g sillfileér
1 dl ättikssprit (12%)
3/4 l vatten
1/2 msk salt
Dra skinnet av sillen och dela i mindre bitar.
Lägg den i ättikslagen.
Ställ i kylen över natten.
Häll av lagen och låt sillen rinna av i en sil.
Blanda:
1/2 dl majonnäs
3 dl gräddfil
1 tsk fransk senap
1/2 msk vitvinsvinäger
1 msk socker
1 b röd stenbitsrom, ca 60 g (spara ev lite till garnering)
2 msk hackad gräslök
salt, peppar
Smaka av och lägg ner sillen och rör om försiktigt.
Låt stå kallt och dra i 2 dygn.
1 dl ättikssprit (12%)
3/4 l vatten
1/2 msk salt
Dra skinnet av sillen och dela i mindre bitar.
Lägg den i ättikslagen.
Ställ i kylen över natten.
Häll av lagen och låt sillen rinna av i en sil.
Blanda:
1/2 dl majonnäs
3 dl gräddfil
1 tsk fransk senap
1/2 msk vitvinsvinäger
1 msk socker
1 b röd stenbitsrom, ca 60 g (spara ev lite till garnering)
2 msk hackad gräslök
salt, peppar
Smaka av och lägg ner sillen och rör om försiktigt.
Låt stå kallt och dra i 2 dygn.