Trolltårta
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl och bakpulver.
Grädda i smörad och bröad form (24 cm) i 175 grader
ca 25 min.
Fyllning;
1 b fruktcoctail, ca 400
2 äggulor
ca 1,5 dl av fruktspadet
1 tsk potatismjöl
2 dl vispgrädde
3 msk koncentrerad apelsinjuice
Garnering:
ca 3 dl vispgrädde
kiwi
vindruvor
Låt fruktcoctailen rinna av väl, men spara spadet.
Hacka frukten fint och ställ kallt.
Sjud äggulor, fruktspad och potatismjöl i en kastrull
tills det blir en tjock kräm. Låt krämen kallna och vispa kraftigt
i den då och då.
Vispa grädden till krämen och blanda ner den, frukten och
juicen. Dela bottnen i 2 delar och bred krämen emellan.
Garnera med vispad grädde, kiwi och vindruvor.