Anne- maries kycklingpaj
Denna paj har jag fått receptet på av en vännina, den är jättegod!
Receptet på degen är mitt eget, jag gör den till nästan alla pajer.
6 dl vetemjöl OBS.. Receptet är till 2 pajer!!
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
75 g margarin i kuber
2,5 dl mjölk
Blanda alla ingredienser till degen, gärna i en matberedare.
Kavla ut degen och lägg i pajformarna.
Förgrädda i 10 min i 225 grader.
Fyllning;
10-16 feferoni
1 grillad kyckling
ca 300 g skivade färska champinjoner
2 hackade gula lökar
300 g philadelphiaost, naturell
2 b salsasås (tacosås) medium
ca 6 dl riven ost
Bena ur kycklingen, och bryn den tillsammans med lök och svamp.
Rör ner ph-osten och salsasåsen och låt puttra några min.
Hacka feferonin och lägg i bottnen på pajskalet. Lägg kyckling-
röran ovanpå. Strö över riven ost. Gratinera i 225 grader i
10-15 min. Servera med sallad.
Vill man bara ha en paj,delar man enkelt på receptet.
Men man kan frysa den andre om vill.
Receptet på degen är mitt eget, jag gör den till nästan alla pajer.
6 dl vetemjöl OBS.. Receptet är till 2 pajer!!
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
75 g margarin i kuber
2,5 dl mjölk
Blanda alla ingredienser till degen, gärna i en matberedare.
Kavla ut degen och lägg i pajformarna.
Förgrädda i 10 min i 225 grader.
Fyllning;
10-16 feferoni
1 grillad kyckling
ca 300 g skivade färska champinjoner
2 hackade gula lökar
300 g philadelphiaost, naturell
2 b salsasås (tacosås) medium
ca 6 dl riven ost
Bena ur kycklingen, och bryn den tillsammans med lök och svamp.
Rör ner ph-osten och salsasåsen och låt puttra några min.
Hacka feferonin och lägg i bottnen på pajskalet. Lägg kyckling-
röran ovanpå. Strö över riven ost. Gratinera i 225 grader i
10-15 min. Servera med sallad.
Vill man bara ha en paj,delar man enkelt på receptet.
Men man kan frysa den andre om vill.
På bilden har jag bytat ut 1 dl vetemjöl mot 1 dl grahamsmjöl